Frank van Etten genomineerd voor een Edison

Volkszanger Frank van Etten (37) uit Apeldoorn is superblij dat hij is genomineerd voor een Edison, in de categorie Hollands. Maar hij weet nog niet zo goed hoe hij ermee moet omgaan.  ,,Dit is wel een dingetje!’’, zegt hij na enig nadenken.

Wanneer hoorde je dat je genomineerd bent voor een Edison?

,,Vorige week al. Ze vroegen of ik het nog even geheim wilde houden. Ik vind het bijzonder dat ik als volkszanger genomineerd ben. Ik sta daar in een rijtje met grote namen als Marco Borsato en Ilse de Lange. Ik moet nog even wennen aan het idee. Voorlopig gewoon maar doorgaan met waar ik normaal mee bezig ben, dat is het beste denk ik.’’

Waar ben je mee bezig de laatste tijd?

,,Mij nieuwe album ‘Onverslaanbaar’ is een week of zes geleden uitgekomen en het loopt goed. et nummer ‘Huisje Op Wielen’ is al door meer dan 6,3 miljoen mensen gestreamd. Het album heeft meer dan 200.000 luisteraars op Spotify. Best veel eigenlijk. Elk weekend heb ik optredens. Op 9 mei 2020 zou ik een concert doen in Ahoy in Rotterdam, maar dat kan niet doorgaan omdat het Eurovisiesongfestival vlak daarna komt. Ik ben nog in gesprek met Ahoy over een andere datum. En anders ga ik het concert doen in Afas Live in Amsterdam’’

Maak je een kans voor de Edison?

,,Ik heb geen idee. De andere genomineerden in mijn categorie zijn De Toppers en René Karst. Afwachten maar, ik kan er weinig aan doen. Ik hoop echt dat ze een keer een echte volkszanger kiezen.’’

Schrijf je je liedjes zelf?

,,Ja, ja. De meeste teksten en ook de muziek heb ik zelf geschreven. Ze gaan over dingen die ik zelf heb meegemaakt. Dus niet alleen liedjes over ‘ik-hou-van-jou-ik blijf-je-trouw, maar ook teksten over de echtscheiding. Of over mijn jongste zoon.’’

Over de echtscheiding?

,,Dat nummer heet ‘Laat me los, laat me vrij’. Het gaat over hoe moeilijk het is om afscheid van iemand te nemen, want eigenlijk hou je nog van elkaar, maar het lukt niet meer samen, de communicatie gaat mis. Ik denk dat veel mensen het herkennen. Ik heb ook een nummer geschreven over mijn jongste zoon. Het heet ‘Met een knipoog zegt hij’. Als ik mijn jongste zoon aankijk zie ik de ogen van mijn vader, die vijf jaar geleden is overleden. Mijn jongste zoon heeft me door een moeilijk tijd heen geholpen.’’

Wat ga je doen met die Edison als je hem wint?

De bekendmaking is in Amsterdam op 10 februari 2020. Dat is precies op mijn verjaardag. Als dat geen goed voorteken is weet ik het niet meer. Dat kan een leuk verjaardagsfeestje worden. Dat beeld mag ik mee naar huis nemen. Het gaat een mooi plekje krijgen in huize Van Etten.’’

© 2024 FRANKVANETTEN

This page is restricted. Please Login / Register to view this page.